22 5065446 03-126 Warszawa, ul. Ceramiczna 9a
pon-pt 7:00-17:30 Dyrektor: Justyna Kacprzyk p430@eduwarszawa.pl

Jadłospis

14 – 18 lipca

 

śniadanie

II śniadanie

obiad

podwieczorek

Poniedziałek
14.07

Kawa inka (200ml) mleko, napój roślinny, kawa inka.

Pieczywo(30g): chleb kanapkowy, chleb słonecznikowy.

Masło/flora (20g).

Polędwica sopocka (20g).

Twaróg ze szczypiorem (20g): twaróg, szczypiorek, sól.  

Pomidor, rzodkiewka (20g)

 

Melon (50g)

Zupa pomidorowa z makaronem (250g): woda, przecier pomidorowy, marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, makaron, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Pulpety w sosie musztardowym (50g)): mięsi mielone wieprzowe, musztarda cebula, czosnek, sól, pieprz mielony, zioła prowansalskie.

Ziemniaki (100g).

Sałata z kukurydzą (50g): sałata, kukurydza, oliwa z oliwek, sól

Fasolka szparagowa na parze (50g)

Lemoniada (200ml)

Bułka Kajzerka (30g).

Masło/flora (10g).

Dżem owocowy (20g).

Serek wiejski (20g).

Herbata owocowa (200ml).

Alergeny:

1,2,7

 

1,3,7,9,12

1,3,7

Wtorek
15.07

Kakao (200ml): mleko, napój owsiany, kakao, miód..

Bułka Kajzerka (30g).

Masło/flora (5g).

Szynka krucha (20g).

Ser żółty (50g).

Ogórek, kalarepa (20g).

Jabłko (50g).

Zupa krem z kalafiora (200ml): woda, kalafior, śmietana, korzeń pietruszki.

Pieczona pierś z indyka w sosie żurawinowym (150g): filet z indyka, sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, żurawina.

Kasza gryczana (50g): kasza gryczana, sól.

Surówka z pomidora (50g): pomidor, szczypiorek, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Bukiet warzyw (50g).

Kompot z wiśnia (200ml): Wiśnie, woda.

Chałka/ plecionka drożdżowa (60g).

Masło/flora (10g).

Dżem owocowy (20g).

Herbata z miętowa (200ml).

Alergeny:

1,3,7

 

1,3,9,12

1,3,7

Środa
16.07

Zupa mleczna (200ml): mleko, napój roślinny, kasza manna.

Pieczywo(30g): chleb słonecznikowy.

Pasta warzywna z kalafiora (50g): ciecierzyca, kalafior, sól.

Serek włoski (20g).

Pomidor, awokado (20g).

Herbata rumiankowa (200ml).

Banan (50g).

Zupa jarzynowa (250g): woda, marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, ziemniak, kalafior, groszek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Makaron z serem i sosem paprykowym (100g):makaron, papryka, śmietana, ser żółty, sól, papryka słodka

Surówka z ogórka kiszonego i rzodkiewki z koperkiem (50g): ogórek kiszony, rzodkiewka, koper, oliwa z oliwek.

Lemoniada (200ml): woda, cytryna.

Bułka paryska (60g).

Serek kakaowy (20g): twaróg sernikowy, kakao.

Serek śmietankowy (20g): twaróg sernikowy, śmietana.

Herbata z cytryną (200ml).

Alergeny:

1,3,7,8

 

1,3,7,,12

1,3,7,9

Czwartek
17.07

Płatki owsiane na mleku (200ml): mleko, napój roślinny, płatki owsiane górskie..

Pieczywo(30g): chleb kanapkowy, chleb gruboziarnisty.

Masło/flora (10g).

Parówki drobiowe (20g).

Serek Bieluch (20g).

Marchewka, ogórek, rukola (20g).

Herbata koperkowa (200ml).

Arbuz (50g).

Zupa koperkowa z makaronem (250g): woda, koperek, marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, ziemniak, śmietana 18%, sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Kotlet mielony (100g): szynka wieprzowa, jajo, bułka pszenna, bułka tarta, cebula, sól, pieprz.

Ziemniaki (50g).

Marchewka z jabłkiem (50g): marchewka, jabłko, sól, oliwa.

Brokuł, kalafior, marchew na parze (50g).

Kompot wieloowocowy (200ml): woda, czarna porzeczka, wiśnia, truskawka.

Pieczywo(30g): chleb kanapkowy, chleb razowy.

Masło/flora (10g).

Tuńczyk (50g).

Serek puszysty (20g)

Marchewka, ogórek kiszony (50g).

Herbata koperkowa (200ml)

Alergeny:

1,3,7

 

7,9,12

1,3,7

Piątek
18.07

Pieczywo(30g): chleb kanapkowy, chleb razowy.

Masło/flora (10g).

Twaróg z rzodkiewką (20g): twaróg, rzodkiewka, sól.

Szynka krucha (20g).

Ser żółty (20g).

Pomidor, ogórek, sałata (20g).

Herbata z cytryną (200ml).

Mus owocowy (50g).

Żurek z białą kiełbasą (250g): woda, żur koncentrat, białą kiełbasa, ziemniak, śmietana 18%, cebula sól, liść laurowy, ziele angielskie.

Ryż z prażonym jabłkiem i brzoskwinią  (250g): ryż, jabłko, brzoskwinia, sól, jogurt naturalny.

Lemoniada (200ml): woda, cytryna, pomarańcza, miód.

Rwaniec z cynamonem (50g): wyrób gotowy.

Mleko bananowe (200ml): mleko, napój owsiany, banan.

*Dzieci na diecie bez mleka krowiego otrzymują napoje i tłuszcz pochodzenia roślinnego.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jajka i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie, (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
  9. seler zwyczajny i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny
  13. mięczaki i produkty pochodne